Breaking

Saturday, October 10, 2020

Jual Gambar di Shutterstock

Laman Utama

Assalamualaikum dan Salam Sayang

Shutterstock? Rasanya ramai antara kita pernah dengar dan datahu apa itu Shutterstock. Shutterstock merupakan antara platform yang menawarkan perkhidmatan jual beli gambar online ysng terkenal. Dalam erti kata yang mudah, dengan Shutterstock kita boleh menjual koleksi gambar peribadi kita dan menerima bayaran dalam nilai USD. Meskipun nilai jualan bagi setiap gambar adalah kecil, namum sekiranya anda mempunyai ratusan gambar yang unik dan diminati pembeli, maka anda akan menerima satu pulangan yang besar. Kadang-kadang walaupun gambar tu kita anggap tak ada nilai atau pun entah apa-apa tapi ada jugak yang beli..

Kena ada kamera mahal,canggih ke untuk amik gambar?..Jangan bimbang..tak perlu pun..guna handpone pun boleh..asalkan gambar yang dimuat naik tu memenuhi kreteria yang ditetapkan sudah memadai


Ni antara gambar yang berjaya diluluskan

Itu antara gambar dalam koleksi saya yang telah dimuat-naik dan diluluskan untuk jualan oleh Shutterstock. Amik guna handphone murah je. Sebelum mendaftar,kita perlu ada akaun pay pal dan juga pasport untuk proses verifikasi..Guna kad pengenalan tak boleh..tu yang agak leceh. Berminat nak cuba,bolehlah mendaftar di SINI

Tak sangka gambar ajinomoto pun orang beli
Lokasi pembeli

Selamat Mencuba




25 comments:

  1. skrg ni , mcm2 cara utk kita cari pendapatan kan , mau tak mahu saja....

    ReplyDelete
  2. wah,, baru tau. boleh try ni lepasni hihi

    ReplyDelete
  3. Unik. Guna passport? Memang segalanya pertama kali tahu.

    ReplyDelete
  4. Kawan sy photographer pro memang jual gambar di Shutterstock ni. Banyak juga income-nya.

    ReplyDelete
  5. La ye ke? Macam senang je? Banyak tak yg telah terjual?

    ReplyDelete
  6. Eh menarik juga ni. Alhamdulillah itu rezeki namanya tu cikgu. Salah satu cara untuk dapat income ni

    ReplyDelete
  7. Oh, sy baru tahu pasal ni, tq share.. nanti nak cubalah, sy bnyk koleksi gbr mcm ni tapi kbnykan dah delete plak

    ReplyDelete
  8. Alla mcm2 cr ye nk cari income org boleh buat

    ReplyDelete
  9. Menariknya ada rezeki masa nak cuba juga la. Terima Kasih kongsi pengalaman.

    ReplyDelete
  10. wow menariknya cikgu..melalui gambar je dah blh jana pndapatan kan..

    ReplyDelete
  11. uwahhhh Ray pernah dgr pasal ni but dengar je la haha

    ReplyDelete
  12. menarik ni... nak jugak jd contributor tp xde akaun paypal... boleh x buat entri camne nk create acc paypal?

    ReplyDelete
  13. Seronok kan dengan ambil gambar dan jual boleh tambah pendapatan. Dah register lama cuma belum upload untuk jualan lagi.

    ReplyDelete
  14. Ni kalau sehari 10 gambar dapat jual pun dah masyuk ni...

    ReplyDelete
  15. Menarik..boleh buat duit sampingan lg ni.

    ReplyDelete
  16. whoaa baru mama tau kita boleh jual gambar maelalui shuttleshock ni.. tq cikgu for sharing

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah...inilah peluang buat duit.

    boleh sahaja tu untuk menambah apa yang kurang kurang

    ReplyDelete
  18. Sayaa ada dftar ni , dah try send gmbar tapi tak lulus huhu , boleh beri tips bagaimana nak buat gmbar tu diluluskan utk dpt bayaran hehe

    ReplyDelete
  19. Salah satu cara jana income online ni

    ReplyDelete
  20. Kalau dah jual boleh guna lagi tak gambar tu?

    ReplyDelete
  21. singgah sini.. menariknya boleh buat duit

    ReplyDelete