Breaking

Tuesday, June 30, 2020

Gatal Tangan

Assalamualaikum dan Salam Sayang



RAM 4G+4GB
Minggu sudah tak pasal-pasal teringin pulak nak upgrade RAM komputer tua ni.Ingat nak bagi  laju kononnya lah. Daripada 4GB nak jadi kan 8GB. Terus ke website Lowyat dot net, ni memang website pilihan saya untuk cari hardware terpakai.Dapatlah 2 keping RAM 4GB setiap satu..Terus deal dengan seller..Beres satu perkara


Banyaknya Habuk

Opersai Pembersihan

Sementara tunggu RAM sampai,kita kasi bersi dulu..Alang- alang dah buka PC tu..kita servis buang segala habuk yang dah berkurun terperap kat dalam CPU.Alhamdulillah selepas 2 hari RAM yang ditunggu dah tiba..Apa lagi dengan pantas terus pasang..Alamak...

Gelap je
Gelap je bila on..Paparan tak keluar...Ah ..sudah...Try cabut RAM baharu dan masukkan semula RAM lama..sama jugak..Bila on...gelappppppp.Ujian demi ujian akhirnya dapat keputusan motherboard rosak pulak..Terus pergi kedai..Taukeh tu cakap you punya PC sudah lama..sparepart tak ada..Aduhai...ke shopee le kita



Penantian satu penyeksaan..1 minggu lebih kena tunggu baru dapat.. Maklumlah direct dari China.. Harga boleh tahan jugak.. Akhirnya..Syukur

Kembali bernyawa

Pengajarannya kita sememangnya tidak dapat menduga apa yang akan terjadi..Segala yang kita harapkan tidak semestinya akan kita dapat

17 comments:

  1. Pandai baiki komputer sendiri ya?
    Bagus juga dapat troubleshoot masalah dan selesaikan sendiri.

    ReplyDelete
  2. Sy lama dah x pqkai pc d umah. Mudah guna lappy je.

    ReplyDelete
  3. Skrg ni mmg ram pc kena 8gb ke atas baru sedap buat kerja

    ReplyDelete
  4. Nasib baik tau buat sendiri, kalau sy, ke kedailah nampaknya...

    ReplyDelete
  5. Wah kereen ...cikgu dapat memperbaiki RAM sendiri tanpa tekhnisi 😁👍

    ReplyDelete
  6. woooo..liberpool tu, heheee
    pandai cikgu..jimat duit dah..kan

    ReplyDelete
  7. hamboi liverpool rupanya dia...

    heheheh gatal sungguh tangan cikgu yek sampaikan banyak betul yang di beli nya...

    ReplyDelete
  8. Jimat banyak ni sebab boleh operate sendiri :)

    ReplyDelete
  9. bukan gatal tangan ni.. ini namanya eksiden cikgu.. kesiannya

    ReplyDelete
  10. wahh..terer..Alhamdulillah..problem solved..

    ReplyDelete
  11. Wah! bagusnya pandai repair pc sendiri.

    ReplyDelete
  12. nasib pandai baiki sendiri.. kalau saya dah tersadai pc tu. hehe

    Jemput join giveaway ejulz k. Tamat pada 15 JUL 2020.

    Giveaway by ejulz & mamapie

    ReplyDelete
  13. untung pandai repair sendiri ni. jimat kos hehe

    ReplyDelete
  14. ALHAMDULILLAH DIY MENJADI ADA ILMUNYA

    ReplyDelete
  15. asik ya dapat memperbaiki kerusakan sendiri, tak perlu keluar uang banyak untuk memperbaiki jika pandai sendiri

    ReplyDelete