Breaking

Wednesday, November 7, 2018

Internet MAXIS FIBRE Di Rumah Ganti UNIFI

5 November 2018 seperti dijanjikan oleh Maxis, technician mereka akan datang untuk membuat installation pada jam 2:30 petang. Tunggu punya tunggu..6.30 petang baru sampai..Sabau je le

Mereka menggunakan modem dan infra Unifi yang sedia ada. Mereka hanya menukar router sahaja. Wiring Unifi digunakan balik. Disebabkan menggunakan infra Unifi, kolaborasi dengan technician TM.

Cikgu membuat keputusan untuk berhijrah daripada Unifi ke Maxis kerana bayaran dan juga nak cuba yang baru...Dah lama nau dgn TM..sejak zaman dail up lagi...

Memang pening dengan UNIFI ni..banyak sangat pakej dan harga tak masuk akal...Naik taraf ke turbo yang dijanjikan entah bila dapatnya..Lagi satu,tak perlu le lelaju sangat..100mpbs pun dah cukup..Setakat nak download movie saiz 1-2gb ..berdesup.



7 comments:

  1. Hahaha... Selamat datang ke MAXIS Fibre... Semoga tabah menerima layanan after sales support MAXIS...

    ReplyDelete
  2. Wow nanti BG review ok ke tak. M m beab je

    ReplyDelete
  3. Laju ke line dia cikgu? salam kenal..sedang blogwalking membawang sorang2 hehehe

    ReplyDelete
  4. Walau telat datang dan telat isntalasi tak apa ya, paling penting sekarang Alhamdulillah sambungan internetnya lebih lancar. Saya follow blog nya ya cikgu

    ReplyDelete